Aantal werklozen daalt minder snel

1

Het tempo waarmee de werkloosheid daalt in Nederland neemt af. Tegelijk is het aantal werkzoekenden in november licht gestegen.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en van het UWV.

De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid is in november met duizend personen afgenomen. In de afgelopen drie maanden daalde het aantal werklozen met gemiddeld tweeduizend personen per maand. Dit is minder dan in het daaraan voorafgaande half jaar. Toen daalde de werkloosheid nog met gemiddeld zesduizend per maand, aldus het CBS.

Niet voor seizoeninvloeden gecorrigeerd waren in november 403.000 personen werkloos, ofwel 5,2 procent van de beroepsbevolking. Vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder waren er in november 14.000 werklozen minder.

Bij UWV Werkbedrijf steeg het aantal werkzoekenden in november met bijna 1 procent tot 484.000 ten opzichte van oktober. In de provincies Zeeland (+3,5 procent) en Groningen (+3,1 procent) is het aantal werkzoekenden meer dan gemiddeld toegenomen. Het aantal lopende WW-uitkeringen steeg met 0,1 procent tot 264.000.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. JohnInspirator op

    Waarschijnlijk is dit te wijten aan de naweeen van de crisis, bedrijven gaan nog steeds failliet of verplaatsen hun productie, banken die uiterst waakzaam zijn over onze belastingcenten en projecten die aflopen c.q. gerealiseerd zijn.De bedrijven die weer on going zijn, zijn voorzichtig met het aantrekken van personeel, eerst maar ’s wat overuren draaien en dan zien wij wel.
    Werknemers moeten zich terdege bewust zijn dat het “systeem” steeds meer flexibiliteit vraagt en dat alles changing is binnen Nederland BV.
    Diegenen die nog werkzoekend zijn doen er goed aan om intussen meer inzicht te verkrijgen in Wie ben ik, Wat kan ik en Wat wil ik en het doet je goed en ook je toekomstige werkgever!