Aandacht voor Wajongers in nieuwe cao Raet

0

Er is een principe-akkoord bereikt over de nieuwe cao van Raet. Raet besteedt extra aandacht aan jonggehandicapten door twee Wajongers in dienst te nemen.

 

Dit laat vakbond De Unie weten op haar website.

De nieuwe cao zal een looptijd hebben van 1 januari 2010 tot en mer 31 december 2010. Tijdens deze periode zullen de loonschalen met 1 procent verhoogd worden. Ook zullen de vergoedingen voor standby-diensten verhoogd worden.

Wajongers

Raet heeft met de vakbonden afgesproken extra aandacht te besteden aan Wajongers. Daarom is het bedrijf een inspanningsverplichting aangegaan om tijdens de looptijd van de cao twee Wajongers, die aan het gestelde profiel van een vacature voldoen, in dienst te nemen.

Voorlopig resultaat

De gemaakte afspraken tussen Raet en de vakbonden zijn nog niet definitief. Eerst zullen de achterbannen hun mening mogen geven. Wanneer zij het met het akkoord eens zijn, zal de nieuwe cao een feit zijn.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.