88% van de managers wil personeel vervangen

4

Het is dat er wet- en regelgeving is op het gebied van ontslag. Zonder externe belemmeringen als deze wet- en regelgeving zou namelijk 40% van de managers medewerkers vervangen. Bij geen enkele belemmering loopt dit aantal zelfs op tot 88%.

Mis match

Volgens Dick Koopman, directeur bij  Yacht, die het onderzoek uitvoerde, is er een mis match gaande waardoor we economische schade lijden. Door een gebrek aan toekomstvisie bij organisaties weten managers niet welke kennis in de toekomst nodig is en kunnen zij dus niet goed inspelen op toekomstige behoeften. Omdat werknemers niet zomaar ontslagen kunnen worden vanwege de regelgeving, hebben veel managers nu een team van medewerkers dat niet ideaal is voor de werksituatie.

Managers
Ook managers zelf zijn een oorzaak van de mis match. Zij zijn niet altijd goed in staat hun medewerkers mee te nemen in ontwikkelingen en hen te laten weten wat er in de toekomst van hen verwacht wordt.

Vooruitkijken
Er zijn ook organisaties die wel vooruit kijken en weten wat de ontwikkelingen zijn op de markt en op de arbeidsmarkt. Die bedrijven zijn veel vaker tevreden over de medewerkers. 35% van die bedrijven geeft zelfs aan over exact de juiste mensen te beschikken.

Bron: ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

 1. Jurgen Radder op

  Grappig… Ik las van het weekend een artikel in NRC next over het overbodig zijn van veel managers, mede door het hogere opleidingsniveau van medewerkers tegenwoordig en het Nieuwe Werken. Managers zijn veelal flinke kostenposten in verband met salaris en ondersteuning. Kwestie van perceptie wellicht…?

 2. Gerrie Reintjens op

  Dus omdat de manager zijn werk niet goed doet, moet de werknemer eruit!

  Zou de uitkomst ook kunnen zijn:
  Als er geen wet- en regelgeving op het gebied van ontslag zou zijn, zou 100% van de directeuren hun managers vervangen?

 3. Dolf Jansen op

  Het zou mij niet verbazen als 88% van het personeel zijn of haar manager wel zou willen vervangen…

 4. Yacht staat per definitie garant voor de grootste onzin prietpraat die er maar bestaat. Deze organisatie heeft haar faillissement 3 jaar geleden ongeveer ingeluid door een kwaliteit van dienstverlening te bieden, waar de je ‘u’ tegen zegt… Genoeg over Yacht. De inhoud is onzin: hoe kan het dat ik managers tegenkom die voor 88% hun medewerkers juist willen behouden? Loop ik bij -volgens Yacht- de uitzonderlijke bedrijven rond? Nee, ik werk al jaren bij multinationals en grotere ondernemingen dus meneer directeur van Yacht: dat onderzoek heb je zeker in de kroeg om de hoek uitgevoerd, onzin!