62.000 werknemers in deeltijd-WW

0

Tot eind februari 2010 hebben 62.000 werknemers gebruik gemaakt van de deeltijd-WW.

Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte deze cijfers gisteravond bekend tijdens een bijeenkomst over de arbeidsmarkt in het Haagse Politiek Café. In totaal hebben ruim 6500 werkgevers deeltijd-WW gekregen.

‘Inmiddels stromen er meer werknemers uit de regeling dan in de regeling. 23.000 mensen zijn alweer uitgestroomd. Op 1 maart 2010 zaten dus in totaal 39.000 werknemers in de regeling. Er werd en wordt dus goed gebruik gemaakt van deze regeling, waarmee ontslagen worden voorkomen en scholing wordt bevorderd’, aldus de minister.

De deeltijd-WW is 1 april 2009 van start gegaan voor bedrijven die voldoende gezond zijn om door de crisis heen te komen en via deze regeling werknemers, die anders verloren zouden gaan, kunnen behouden. Onlangs is 1 juli 2011 vastgesteld als einddatum voor de deeltijd-WW. Dat betekent dat bedrijven na deze datum niet meer van deze regeling gebruik kunnen maken. Te lang openhouden van de deeltijd-WW belemmert het economisch herstel. Daarom heeft het kabinet besloten de deeltijd-WW als tijdelijk crisismaatregel in te zetten.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.