600 extra banen voor Limburg

0

Winkelketen Action gaat in het Limburgse Echt-Susteren een nieuw distributiecentrum bouwen. Dat levert direct 230 banen op. Naar verwachting neemt de extra werkgelegenheid de komende twee jaar toe naar 600 banen.

Het ministerie van Economische Zaken heeft dat donderdag laten weten. Action verkiest Limburg boven locaties in België en Duitsland.

Verschillende overheden hebben actief gelobbyd om het distributiecentrum naar Limburg te krijgen. Namens het ministerie van Economische Zaken is de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) betrokken geweest. Die organisatie geeft door onder meer voorlichting over de steun die de overheid kan geven aan buitenlands investeerders.

,,Dit levert inkomsten en banen op in Nederland. Dat kunnen we in deze moeilijke economische tijden goed gebruiken”, zegt minister Henk Kamp van Economische Zaken.

Action is van oorsprong een Nederlands bedrijf. Inmiddels is het in Britse handen. De eerste Actionwinkel werd in 1993 geopend in Enkhuizen. Het bedrijf heeft inmiddels 340 filialen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. De winkels zullen bevoorraad worden door het nieuwe disctributiecentrum in Limburg.

(c) ANP 2013 alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.