60.000 meer werkende jongeren

1

Jongeren hebben vaker een baan dan vorig jaar in deze periode. Afgelopen juni werkten er 63.000 meer jongeren tussen de 15 en 25 jaar dan in 2014. In totaal werkten er vorige maand 1,3 miljoen jongeren. De afgelopen maanden groeide het aantal werkende jongeren gemiddeld met 2000 per maand, meldt het CBS.

De arbeidsparticipatie onder jongeren is met 3 procentpunt gestegen tussen juni 2014 en juni 2015. Vorige maand had 61,3 procent van de jongeren betaald werk, in juni 2014 was dit nog 58,3 procent. Jongeren vonden vooral werk in deeltijdbanen tot twaalf uur per week.

Deze cijfers gaan vooral over jongeren die nog studeren. De arbeidsparticipatie onder jongeren die geen onderwijs meer volgen, lag in het eerste kwartaal van 2015 op 76,0 procent. In het eerste kwartaal van 2005 was dit nog 76,7 procent. Vooral het aantal niet-studerende jongeren dat voltijd werkt is afgenomen, zowel onder mannen als vrouwen.

De arbeidsparticipatie onder jongeren van 15 tot 25 jaar die geen onderwijs meer volgen daalde in tien jaar tijd van 76,7 procent in het eerste kwartaal van 2005 naar 76,0 procent in het eerste kwartaal van dit jaar. Vooral het aandeel niet-onderwijsvolgende jongeren dat voltijd (35 uur of meer per week) werkt is afgenomen, zowel onder mannen als vrouwen.

Bron: CBS.nl

Lees ook: Helft jongeren doet vrijwilligerswerk en Waarom jongeren een eigen cao willen

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Daisy Drost op

    Wij overwegen een (loopbaan)coachingstraject in te gaan met een medewerker zodat deze enerzijds de huidige werkzaamheden beter dan wel sneller kan uitvoeren en anderzijds door kan groeien (in principe op hetzelfde vakgebied).
    Zijn er jullie subsidies of (overheids-)regelingen bekend waar wij een beroep op kunnen doen om (een deel van) de (scholings-)kosten vergoed te krijgen? 
    NB. Wij vallen onder de CAO voor de Bouwnijverheid