35 miljoen voor Participatiewet

2

Jetta Klijnsma, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, stelt 35 miljoen euro extra beschikbaar voor de invoering van de Participatiewet.

Het geld is gereserveerd voor de inrichting van regionale Werkbedrijven, die een belangrijke rol krijgen bij de uitvoering van deze wet. Elk van de 35 Werkbedrijven krijgt 1 miljoen euro. In deze bedrijven werken de gemeenten in de arbeidsmarktregio’s samen met UWV, regionale werkgevers, vakbonden en onderwijsinstellingen. Klijnsma: ‘Het succes van de Participatiewet valt of staat met een goede samenwerking in de regio. Daarom wil ik in deze opstartfase extra ondersteuning bieden om dit mogelijk te maken.’

Er is al wel een vorm van regionale samenwerking, maar de oprichting van de Werkbedrijven moet ervoor zorgen dat deze samenwerking verder uitgewerkt wordt. ‘Het is belangrijk dat alle partijen in de regio tijdig aan de slag gaan om alle nieuwe instrumenten van de Participatiewet succesvol in te voeren’, aldus Klijnsma.

Momenteel bestaan er drie regelingen voor mensen die wel kunnen werken, maar niet in staat zijn het minimumloon te verdienen, de Wajong, Wet werk en bijstand en de Wet sociale werkvoorzieningen. De Participatiewet vervangt deze drie regelingen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Paul Nijhuis op

    We krijgen opnieuw de regionale platforms arbeidsmarktbeleid. Wie voert nu de regie en hoe?

  2. Wilga Janssen op

    Het klinkt goed…. en het roept ook vragen op als: Naar wie gaat dit geld nu? Naar de mensen die in deze nieuwe werkbedrijven werken? Naar de mensen die onder deze participatiewet vallen en zo ja, hoe dan? En wat is de plek van de huidige SW bedrijven in deze regionale samenwerking? En inderdaad, wie voert regie over doelen, resultaten, werkwijze, good practice <=> bad practice.