2500 minder ambtenaren in Rotterdam

1

Het stadsbestuur van Rotterdam wil in 2015 bijna 200 miljoen euro structureel bezuinigen op de eigen organisatie.

Dat betekent onder meer dat er 2450 voltijdbanen verloren gaan in plaats van de 1000 die al eerder was aangegeven.

Dat schrijft het college maandag in een brief aan de gemeenteraad. Die vroeg eind vorig jaar in een motie tijdens de begrotingsbehandeling het college aan te geven hoe de organisatie 20 procent goedkoper kan werken dan in 2010. Zeker 93 miljoen euro kan worden bespaard op personeelslasten door terug te gaan van 13.000 banen naar 10.500 voltijdbanen.

,,Tot begin dit jaar is de formatie al met 600 voltijdbanen gekrompen. Met de huidige maatregelen van het college om efficiënter te gaan werken en de dalende vraag uit de markt op te vangen, kan het apparaat met nog eens 1000 ambtenaren worden teruggebracht”, aldus het college.

Zeker 100 miljoen willen burgemeester en wethouders in de knip houden door te besparen op huisvesting, het extern inhuren van arbeidskrachten en ICT-kosten. Zo wordt de gemeentelijke huisvesting gedecentraliseerd van tientallen kantoren naar enkele panden in de stad.

De gemeenteraad praat binnenkort over de brief. Die moet wat betreft de laatste 850 ambtenaren die moeten vertrekken, eerst aangeven op welke taken de gemeente moet gaan bezuinigen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Maar eerst gaat er nog een flink bedrag naar al die managers die uitgekocht moeten worden.