12,5 mln euro voor duurzame inzetbaarheid

0

Staatssecretaris Jette Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt 12,5 miljoen euro vrij voor projecten die ervoor zorgen dat mensen langer en vitaal aan het werk blijven. In september start de aanvraagperiode voor de subsidie.

ESF-regeling

Duurzame inzetbaarheid is een onderwerp dat steeds vaker terugkomt. Mensen moeten steeds langer doorwerken, maar ook de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Daarom is de bevordering van duurzame inzetbaarheid belangrijker dan ooit. In september start een nieuw Europees Sociaal Fonds-regeling waarmee een subsidie aangevraagd kan worden voor projecten die duurzame inzetbaarheid bevorderen.

Start aanvraagperiode

Om de subsidie te ontvangen kan er een aanvraag ingediend worden door Onderwijs en Ontwikkelingsfondsen en samenwerkingsverbanden van sociale partners. De eerste aanvraagperiode loopt van 19 september tot 28 oktober 2016. De subsidiabele kosten bedragen maximaal € 500.000, in een samenwerkingsverband kan dit oplopen tot maximaal drie keer dat bedrag. De subsidie bedraagt 50%.

Bron: Rijksoverheid.nl

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.