120 miljoen tegen werkloosheid in de bouw

0

De bouwsector en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher gaan de komende 2 jaar 120 miljoen euro investeren in de arbeidsmarkt om de werkloosheid in de bouw te bestrijden. Daarvoor hebben partijen een sectorplan opgesteld, maakte het ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend.

Het plan creëert geen extra werkgelegenheid, maar moet het beschikbare werk op een betere manier verdelen. Zo voorziet het onder meer in de begeleiding van werknemers naar ander werk, omscholing en het realiseren van leerwerkplekken met behulp van loonkostensubsidie.

Maandag ondertekenden de brancheorganisaties FNV Bouw, CNV Vakmensen, Bouwend Nederland en Aannemersfederatie Nederland, Ondernemersvereniging Bestratingen Nederland, Vereniging van Waterbouwers en NVB Vereniging van ontwikkelaars & bouwondernemers het plan.

Banenplannen

Werkgevers en vakbonden kunnen vanaf 1 oktober een beroep doen op een overheidsbijdrage voor banenplannen. Plannen die leiden tot meer werk of stageplekken voor jongeren, behoud van vakkrachten en begeleiding van met ontslag bedreigde werknemers naar nieuw werk, worden voor de helft gefinancieerd door de overheid. Het betreft gezamenlijke plannen van werkgeversorganisaties en vakbonden.

ANP | P&Oactueel

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.