114 miljoen EU-geld voor Participatiewet

0

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) heeft € 114 miljoen vrijgemaakt voor de ondersteuning van arbeidsmarktregio’s bij het invoeren van de Participatiewet.

De wet moet arbeidsgehandicapten helpen aan een reguliere baan. Staatssecretaris Jette Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid roept de arbeidsmarktregio’s om beroep te doen op het EU-geld. “De gemeenten staan voor grote uitdagingen als gevolg van de Participatiewet die over enkele weken in de Eerste Kamer wordt behandeld.’

De Europese subsidie is niet alleen bedoeld voor de uitvoer van de Participatiewet. De subsidie kan ook gebruikt worden voor de ondersteuning van werkloze jongeren, oudere werkzoekenden, langdurig werklozen of gedetineerden jongeren in een jeugdinrichting. Ook is een deel van het subsidiebudget bestemd voor (ex-)leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs en het praktijkonderwijs.

Agentschap SZW
Het ESF wordt in Nederland uitgevoerd door het Agentschap SZW, een onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Lees ook: Kabinet houdt bedrijven aan Participatiewet

Lees meer over:

Over Auteur