1000 jongeren aan werk in Drechtsteden

0

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft donderdag een overeenkomst ondertekend voor een project waardoor 1000 jongeren aan de slag kunnen in de regio Dordrecht. In het sociaal akkoord heeft het kabinet 25 miljoen euro gereserveerd om werkloze jongeren aan werk te helpen in de 35 arbeidsmarktregio’s. Het project in de Drechtsteden is het eerste dat getekend wordt.

Asscher tekende verder een overeenkomst met het bedrijf IHC Merwede. Bij deze scheepsbouwer kunnen nog eens 100 jongeren aan de slag.

Mirjam Sterk, die in april door het kabinet als ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid werd benoemd, ziet de ondertekening als symbool voor de andere regioprojecten die nog volgen. ‘Er zijn vele mooie initiatieven in de regio’s en Drechtsteden is met 1100 leerbanen en banen daar een mooi voorbeeld van. IHC kan 100 jongeren opleiden tot vakkrachten waar ze naar op zoek zijn.’

Los van deze afspraken uit het sociaal akkoord lanceerde Sterk vorige week ook een campagne met uitzendorganisatie Randstad om in 5 weken tijd 10.000 jongeren aan het werk te helpen. Eén week na die oproep is er al werk gevonden voor 2323 jongeren, maakte Randstad donderdag bekend.

ANP

Lees ook: Den Haag pakt jeugdwerkloosheid aan

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.