‘10.000 dollar als je niet op kantoor komt’

0

Sommige bedrijven betalen de verhuiskosten als ze talentvolle medewerkers dichterbij willen hebben wonen. Maar dit Amerikaanse bedrijf geeft medewerkers juist geld om ver uit de buurt te gaan wonen. De Britse kwaliteitskrant The Guardian schrijft erover.

In de oude economie gold: je nam iemand aan en vervolgens wilde je dat talent zo dichtbij mogelijk hebben. En dus betaalde je de verhuiskosten om iemand in de buurt te krijgen. Die kramp was soms zó erg dat mensen letterlijk verboden werd om een dagje thuis te werken. Aanwezigheid en contact zijn té belangrijk, zeggen deze dinosauriërs onder de organisaties. De Amerikaanse startup Zapier doet het anders. Zij bieden mensen 10.000 dollar om uit de regio van het hoofdkantoor te gaan wonen. En dat doen ze… voor zichzelf.

Hoge huizenprijzen

Veel tech-startups liggen in de beruchte regio Silicon Valley. Haast alle nieuwe initiatieven (van Facebook en Google tot duizenden kleine startups) komen hiervandaan. Daar werken inmiddels tienduizenden ontwikkelaars met salarissen tussen 100 en 700 duizend euro per jaar, die allemaal een huis nodig hebben. Als gevolg daarvan zijn de kosten van levensonderhoud zó ver gestegen, dat het er zélfs met een salaris van enkele tonnen niet uit te houden is. CEO Wade Foster zegt dat mensen het er doorgaans maar een paar jaar volhouden, en dat hij al meerdere talentvolle mensen heeft moeten laten gaan.

Vriendelijke oprotpremie

Daarom koos Zapier (voor zover bekend) als eerste bedrijf ooit voor een premie om werknemers uit de buurt te laten verhuizen. Om precies te zijn: ‘Als je je levensstandaard kunt verhogen door elders te gaan wonen, dan vergoeden we de verhuizingskosten tot 10.000 dollar.’ In ruil daarvoor wordt mensen wel gevraagd om nog minimaal een jaar bij Zapier te blijven werken, staat op een interne blog post. Het bedrijf hoopt daarmee talentvolle medewerkers langer aan zich te kunnen binden.

Plaatsonafhankelijk werken

De afgelopen twee decennia is plaatsonafhankelijk werken al veel makkelijker geworden. Met de komst van e-mail, internet, videoconferencing, telepresence robots, enzovoort, hoef je simpelweg niet continu meer op kantoor te zijn om je werk te kunnen doen.

Zapier gaat een stuk verder door überhaupt helemaal geen kantoor meer te hebben. Alle 80 medewerkers, inclusief de drie bazen, werken vanuit huis of een andere zelfgekozen locatie in 9 landen. Het werk wordt gecoördineerd via Slack, en dat gaat prima.

En Nederlandse bedrijven?

Zou dit ook een aardig idee zijn voor Nederlandse bedrijven? Bijvoorbeeld in Amsterdam? De woningmarkt kookt over, schrijft het Parool, er zijn steeds meer files, schrijft de NRC, en het tekort aan talent wordt nijpender, schrijft het Financieel dagblad.

Als mensen de gelegenheid krijgen om vanuit bijvoorbeeld Groningen te werken, dan zou dat niet alleen voor de Randstad, maar ook voor de regio een oplossing zijn.

Welk Nederlands bedrijf volgt het inspirerende voorbeeld?

Bron: The Guardian

Lees meer over:

Over Auteur

Basti Baroncini schrijft met liefde over alle onderwerpen binnen het HR-vakgebied, maar zijn hart gaat pas écht sneller kloppen wanneer het gaat om strategie en om mensen. Sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling & onderwijs, verandertrajecten, draagvlak, communicatie en leiderschap zijn voorbeelden van onderwerpen waar hij graag over schrijft.