Onderwerp: Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert voortdurend. Jongeren stromen in en zoeken een nieuwe baan, werknemers verliezen hun baan en gaan op zoek naar een nieuwe baan, ouderen stromen uit. Maatschappelijke ontwikkelingen hebben invloed op de arbeidsmarkt, zo neemt de arbeidsparticipatie en het arbeidsaanbod van 50-plussers toe. Ook wordt er de laatste jaren binnen veel organisaties aandacht besteed aan ‘mobiliteit’ van werknemers. Hier wordt dan onder verstaan dat werknemers behouden blijven voor het bedrijf, door – afhankelijk van levensfase en persoonlijke behoeften – intern door te stromen naar passende functies. Op deze pagina lees je alles over de arbeidsmarkt en aanverwante onderwerpen als strategie, vakbonden, staken en overnames.

Artikelen over het onderwerp arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt
Dit moet HR lezen in december

Wat moet je lezen om bij te blijven in je vakgebied? Dr. Job Hoogendoorn selecteert deze maand onderzoeken over aandacht voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen, vacatures en de selectieprocedure.

Arbeidsmarkt
Nationale Werkbezoekdag: ‘HR, laat je verrassen’

Van een garage in Zwolle tot de gemeente Zeist, ruim honderd bedrijven hebben zich opgegeven voor de Nationale Werkbezoekdag op 22 november. Initiatiefnemer De Broekriem, een netwerkorganisatie voor werkzoekenden, streeft naar duizend. ‘Een kans voor HR om verder te kijken dan het cv.’

1 2 3 196