Onderwerp: Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert voortdurend. Jongeren stromen in en zoeken een nieuwe baan, werknemers verliezen hun baan en gaan op zoek naar een nieuwe baan, ouderen stromen uit. Maatschappelijke ontwikkelingen hebben invloed op de arbeidsmarkt, zo neemt de arbeidsparticipatie en het arbeidsaanbod van 50-plussers toe. Ook wordt er de laatste jaren binnen veel organisaties aandacht besteed aan ‘mobiliteit’ van werknemers. Hier wordt dan onder verstaan dat werknemers behouden blijven voor het bedrijf, door – afhankelijk van levensfase en persoonlijke behoeften – intern door te stromen naar passende functies. Op deze pagina lees je alles over de arbeidsmarkt en aanverwante onderwerpen als strategie, vakbonden, staken en overnames.

Artikelen over het onderwerp arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt
Wat verandert er voor HR in 2019?

Welke arbeidsrechtelijke wijzigingen kunt u verwachten en hoe ziet de toekomstige arbeidsmarkt eruit? In deze whitepaper delen drie auteurs van XpertHR hun voorspellingen voor 2019.

Arbeidsmarkt
Krijgen de ZZP’ers ook een kerstpakket?

Volgens het ING Economisch Bureau kan het aantal zelfstandigen in Nederland groeien tot bijna 2 miljoen. HR moet daar meer oog voor krijgen, vinden hoogleraar Jaap Paauwe en interim HR-manager Gerdia Slagman.

Arbeidsmarkt
Minder regels voor werken met arbeidsgehandicapten

Gematigd positief zijn de eerste reacties op nieuwe maatregelen om arbeidsgehandicapten aan het werk te helpen. De versimpeling van de regels is een opluchting. Maar dat gemeenten hét loket blijven voor het aanvragen van subsidie wordt betreurd.

1 2 3 198