Onderwerp: Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert voortdurend. Jongeren stromen in en zoeken een nieuwe baan, werknemers verliezen hun baan en gaan op zoek naar een nieuwe baan, ouderen stromen uit. Maatschappelijke ontwikkelingen hebben invloed op de arbeidsmarkt, zo neemt de arbeidsparticipatie en het arbeidsaanbod van 50-plussers toe. Ook wordt er de laatste jaren binnen veel organisaties aandacht besteed aan ‘mobiliteit’ van werknemers. Hier wordt dan onder verstaan dat werknemers behouden blijven voor het bedrijf, door – afhankelijk van levensfase en persoonlijke behoeften – intern door te stromen naar passende functies. Op deze pagina lees je alles over de arbeidsmarkt en aanverwante onderwerpen als strategie, vakbonden, staken en overnames.

Artikelen over het onderwerp arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt
Wat HR-specialisten opvalt aan Prinsjesdag

Met een HR-bril op keken drie medewerkers van XpertHR Actueel naar Prinsjesdag. Wat trok hun aandacht? Te algemene plannen voor het aanpakken van de personeelskrapte, vindt de arbeidsrecht-specialist. Let op het Nationaal Preventieakkoord , zegt de adviseur bedrijfsmaatschappelijk werk. En de lector vindt dat er wel erg veel wordt gevraagd van HR.

Arbeidsmarkt
‘Na de vraag wie het opleidingsbudget opmaakt blijft het stil’

Van tattooverwijderaar tot webdesigner, dagelijks komen er nieuwe banen bij. Dat is de geruststellende boodschap van Ben Rogmans in zijn pas verschenen boek ‘Geen paniek! Maar ook jouw baan gaat eraan.’ Werknemers moeten wel up-to-date blijven, met hulp van HR. Bijvoorbeeld door hun opleidingsbudget op te maken.

1 2 3 197