Download: Wet normalisering rechtspositie ambtenaren

0

De Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) zorgt ervoor dat de rechtspositie van ambtenaren wijzigt en dat het civiele arbeidsrecht op hen van toepassing wordt. Hoe kunnen overheidsorganisaties en ambtenaren zich voorbereiden op de normalisering en wat zijn de belangrijkste verschillen?

Senior advocaat arbeids- en ambtenarenrecht Marije Schneider vertelt u in deze whitepaper wat normalisering precies inhoudt, op wie de wet van toepassing is en hoe de toekomstige rechtspositie van ambtenaren eruitziet. Ook wordt ingegaan op de transitiefase: hoe kunnen overheidsorganisaties en ambtenaren zich hierop voorbereiden? Tot slot worden de belangrijkste verschillen tussen het arbeids- en het ambtenarenrecht
aangestipt.

Download de whitepaper

 

  • Wilt u niet alleen de whitepaper lezen? Marije Schneider geeft naast de informatie in haar whitepaper praktische tips voor HR tijdens het XpertHR College over de rechtspositie van ambtenaren. Dit webinar is op 6 december om 10:30. Meld u aan!
Lees meer over:

Over Auteur

Sacha Luijkx is redacteur bij XpertHR Actueel. Met haar perfectionistische en pro-diversiteitsblik voorziet zij u van alles wat u moet weten rondom HR.