Zes extra eigenschappen van krachtige leiders

0

De beste medewerkers worden niet zomaar leiders. Ook al hebben ze de juiste kennis en vaardigheden. Ze moeten extra eigenschappen bezitten om (succesvolle) leiders te worden.

Rosabeth Moss Kanter geeft zes eigenschappen en middelen die leiders net dat extra’s geven:

  1. Collegialiteit: een goede collega zijn betekent dat je de hele groep helpt bij het behalen van resultaten, zelfs als je niet de leiding hebt. Het betekent ook invallen voor een zieke collega of een collega ideeën of informatie geven.
  2. Het netwerk stimuleren: leiders brengen mensen met elkaar in contact. Openen deuren die anders gesloten zouden blijven. Ze brengen proactief relaties tot stand op basis van de kennis die ze van hun netwerk hebben.
  3. Extra middelen: iets weg kunnen geven, vooral als dat niet verwacht wordt, is erg krachtig. Het gaat hier niet om omkoping, maar bijvoorbeeld het belonen van een hardwerkend projectteam met een etentje. Of het vrijmaken van wat geld voor veelbelovende ideeën of het sponsoren van een goed doel. Dit zorgt voor veel goodwill.
  4. Zaken benoemen: Als eerste een zaak of probleem benoemen toont leiderschap. Het signaleren van kansen of onopgeloste problemen en het starten van een discussie daarover is een eigenschap van een leider.
  5. Betrokkenheid: Het gaat niet om het aantal gewerkte uren, maar om de passie die voor het werk en de organisatie wordt getoond. Medewerkers willen geleid worden door leiders die met focus op het project bezig zijn. Niet door leiders die al met een schuin oog naar andere projecten kijken.
  6. Diplomatiek handelen: Zorgen voor verbinding met externe stakeholders. Dat kan bijvoorbeeld door lid te worden van een branche- of beroepsvereniging en daar zowel kennis te brengen als te halen. Dit versterkt de vereniging én de eigen organisatie. Extern een goed ambassadeur zijn, heeft zijn weerslag op de interne organisatie.

Een leider die deze extra eigenschappen en middelen heeft toont verantwoordelijkheid voor collega’s en de organisatie. En daar profiteert uiteindelijk iedereen van!
De zes eigenschappen worden uitgebreider beschreven op het blog van Harvard.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.