Zelf management

0

Hoe zou performance management eruit zien als het bottom-up en werknemergeoriënteerd vormgegeven wordt?

Bij The Morning Star, een bedrijf dat al 40 jaar tomaten verwerkt, hebben ze dit in praktijk gebracht.
Het bedrijf kent geen formele hiërarchie en gaat uit van zelf management. De oprichter van het bedrijf, Chris Rufer, gelooft dat de kracht van zijn organisatie ligt in het commitment dat collega’s naar elkaar uitspreken. Om dit principe te ondersteunen heeft hij het document Colleague Letter of Understanding (CLOU) ontwikkeld. Dit document is het primaire instrumentvoor zelf management.
Iedere medewerker heeft een CLOU, waarin de samenwerking met collega’s wordt beschreven.

Kernelementen van de CLOU:

  • Persoonlijke Commerciële Missie: Iedere medewerker stelt een missie op waarin wordt weergegeven wat het bestaansrecht is van de functie van de medewerker binnen de onderneming. Deze missie dient als leidraad voor alle commerciële activiteiten van deze medewerker.
  • Activiteiten: de kernactiviteiten die iedere medewerker uitvoert teneinde de persoonlijke commerciële missie te verwezenlijken.
    Stepping stones: het identificeren van de belangrijkste meetpunten (stepping stones) waarop een medewerker de voortgang en het succes van zijn functioneren beoordeelt.
  • Tijdsbesteding: de hoeveelheid tijd die de medewerker beried is te besteden aan het vervullen van zijn missie.
  • CLOU Collega’s: de collega’s aan wie je jouw commitment geeft. Deze collega’s zetten hun handtekening onder het document en stemmen in met de inhoud ervan.

In het begin was de CLOU een papieren document dat in ieder geval één keer per jaar geactualiseerd werd. Nu is er een digitale versie, waardoor updates voortdurend mogelijk zijn. Iedereen kan nu alle CLOU’s inzien. Dit maakt het makkelijker om te bepalen wie waar verantwoordelijk voor is. Momenteel wordt een versie ingevoerd waarin real-time resultaten worden getoond.

Bij bijvoorbeeld problemen met klanten kan in de database met CLOU’s gezocht worden naar de collega bij wie dit probleem (enigszins) aansluit bij de persoonlijke missie. Het probleem kan bij deze collega neergelegd worden. Eventueel kan deze collega zijn CLOU aanpassen.

De beschrijving van de CLOU, inclusief voorbeeld van hoe dit werkt in de praktijk, is gepubliceerd op het blog Compensation Café.

Een zeer uitgebreide beschrijving van deze case, inclusief voorbeeldCLOU, is hier te vinden. 

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.