Young professionals stromen nauwelijks door naar de top

0

Van de startende young professionals groeit 1 op de 10 door naar een hogere functie binnen hetzelfde bedrijf. Ruim de helft van de bedrijven brengt wel in kaart naar welke functies talenten in de toekomst kunnen doorstromen.

Dit blijkt uit het rapport ‘Jong talent naar de top’ van ASA, bemiddelaar van studenten en young professionals. In het onderzoek hebben 275 bedrijven hun ervaringen met talentontwikkeling gedeeld.

Doorgroeitermijn
De termijn waarin jonge talenten doorgroeien verschilt sterk per bedrijf. 6 procent van de organisaties zegt dat hun talent een half jaar tot een jaar na indiensttreding doorgroeit. Bij een derde van de ondervraagde bedrijven blijkt deze mogelijkheid zich pas voor te doen na 1 tot 2 jaar. Nog eens een derde zegt dat het talent pas na 2 jaar een hogere functie weet te bereiken. Opvallend is volgens het rapport dat ruim een kwart van de bedrijven geen zicht heeft op de doorgroeitermijn van hun young professionals.

Beleid gericht op het ontwikkelen en benutten van talenten is volgens ASA voor een young professional één van de belangrijkste factoren om zich voor een langere periode aan een bedrijf te binden. “Hoe meer aandacht een bedrijf besteedt aan het in kaart brengen en ontwikkelen van talenten, hoe hoger het percentage doorgroeiende young professionals. Dit komt uiteindelijk de continuïteit binnen het bedrijf ten goede", zegt directeur Jan van Gorkum.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.