Yahoo schrapt duizend banen door vaker beoordelen

0

Yahoo schrapte sinds het aantreden van nieuwe CEO Marissa Mayer in een jaar tijd zo’ n duizend banen. Voornaamste reden voor het aantal ontslagen is het vaker beoordelen van medewerkers.

Nieuwssite nu.nl meldt dat op basis van een interview door Reuters met de nieuwe CEO van Yahoo. Mayer kwam na jaren werkzaam bij Google, in juni 2012 in dienst bij Yahoo. Er konden duizend banen geschrapt worden door het houden van kwartaalbeoordelingen in plaats van jaarlijkse. Het bedrijf is daarnaast wel hard bezig nieuw talent aan te trekken. Zo kreeg het bedrijf recentelijk  tienduizend sollicitaties in een week binnen, een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden. Tegelijk met het introduceren van een nieuwe beoordelingscyclus, zegt Mayer in het interview ‘ hard gewerkt te hebben aan het verminderen van de bureaucratie in het bedrijf.’

Thuiswerken
Eerder kwam de nieuwe topvrouw van Yahoo in het nieuws vanwege het terugdraaien van thuiswerken in het bedrijf. Ondanks deze berichten heeft Mayer volgens nu.nl een hoge waardering op Glassdoor, een carrièresite waarop werknemers hun tevredenheid over collega’s en leidinggevenden.

Bron: nu.nl / Reuters

 

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.