Vacature: XpertHR Actueel zoekt webredacteur

0

Weet jij alles van HR, schrijf je goed en snel en vertaal je een ingewikkeld arbeidsrechtelijk artikel eenvoudig naar een begrijpelijke tekst? En ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan hebben wij een interessante vacature voor je: webredacteur bij XpertHR Actueel.

Over de functie

Als webredacteur houd je je bezig met (coördinerende) redactionele werkzaamheden rondom de websites, nieuwsbrieven en sociale media van het merk XpertHR. Complexe informatie maak jij toegankelijk en praktisch toepasbaar in verschillende contentvormen. Je schrijft zelf berichten, (korte) achtergrondartikelen en interviews voor de website XpertHR Actueel. Daarnaast begeleidt en ondersteun je externe auteurs.

Het contentteam van XpertHR werkt nauw samen met het marketingteam. Daarom ligt een belangrijke focus van jouw functie op het creëren van content die wordt ingezet voor marketing doeleinden. Je denkt mee in campagnes, verzint invalshoeken en zet artikelen uit bij externe auteurs. Vervolgens ga je aan de slag met de promotie van de content. Onderdeel hiervan is ook input geven voor de social media strategie en het uitvoeren hiervan.

Je werkt samen in een jong en ambitieus team met professionele redacteuren en marketeers binnen de afdeling content in de vestiging Amsterdam. Je rapporteert aan de Uitgever van XpertHR.

Wat je verder mee brengt

 •  Een afgeronde HBO opleiding in de journalistiek, communicatie en/of human resource;
 • Minimaal 1 tot 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Kennis en ervaring met online contentmarketing, search engine optimalization (SEO) en analytics;
 • Ervaring in het beheer van social media;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Kennis van Human Resources en/of arbeidsrecht is een pre;
 • Kennis en ervaring met het werken in een CMS (WordPress) en het maken van nieuwsbrieven is een pré.

Over XpertHR

XpertHR is onderdeel van Reed Business Information (RBI), een mondiale organisatie die vakinhoudelijke informatie en data gedreven oplossingen biedt aan haar klanten. We zijn een technologie gedreven onderneming met focus op innovatie en productontwikkeling. We werken nauw samen met onze klant om hem/haar te helpen ondernemingsgroei te realiseren. RBI is onderdeel van RELX Group, genoteerd aan de FTSE-100 en wereldwijd marktleider in informatie en analyse-oplossingen in een brede range van industrieën. Met meer dan 28.000 werknemers in meer dan 30 landen en een omzet tegen de €10 miljard, zijn er meer dan genoeg mogelijkheden voor jou in een succesvolle carrière.Binnen RBI ondersteunt XpertHR HR-, salaris- en administratieprofessionals en advocaten al jarenlang om hun werk beter, eenvoudiger en efficiënter te kunnen doen. XpertHR Actueel, XpertHR de Antwoordbank en XpertHR Checkit maken deel uit van XpertHR.

Beloning

 • Een uitdagende editorialfunctie voor vier dagen in de week;
 • Een energieke en innovatieve werkomgeving;
 • Uitgebreide mogelijkheden om je continue te blijven ontwikkelen;
 • Goede primaire en secondaire arbeidsvoorwaarden waaronder bijvoorbeeld een 13e maand, winstdeling en twee dagen per jaar om te besteden aan vrijwilligerswerk.

Interesse

Voor meer informatie over deze functie neem je contact opnemen met Marloes Oelen, Redacteur XpertHR Actueel marloes.oelen@reedbusiness.com.

Een pre-employment screening en online assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen

Marloes Oelen is redacteur van XpertHR Actueel. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist op HR-gebied.

Reageer