Woonmall Alexandrium mag elke zondag open

0

Woonboulevard Alexandrium in Rotterdam mag elke zondag open.

Het gerechtshof in Den Haag heeft dat bepaald in een hoger beroep dat was aangespannen door een groep winkeliers tegen een eerdere uitspraak in kort geding van de rechtbank in Rotterdam. Advocaat Thomas van Vugt liet woensdag namens de winkeliers weten dat ze overwegen in cassatie te gaan bij de Hoge Raad.

De groep winkeliers wil dat de zondagsopening beperkt blijft tot de gebruikelijke twaalf per jaar. Door Alexandrium en omgeving aan te merken als toeristisch gebied, maakte de gemeente Rotterdam de permanente zondagsopening mogelijk. De protesterende winkeliers vinden het gebied niet toeristisch en vinden dat de gemeente een oneigenlijk argument hanteert. Het gerechtshof oordeelde echter dat Rotterdam dat op basis van de tekst in de wet op de Winkeltijdenwet wel mag doen.

Sommige winkeliers zijn tegen vanwege hun geloofsovertuiging en anderen vinden zes dagen werken voldoende.

Volgens advocaat Van Vugt is het voor het eerst dat een gerechtshof oordeelt dat gemeenten op grond van de winkeltijdenwet de zondagsopening niet hoeven te beperken tot het toeristisch gebied. ,,Dat betekent dat de tekst van de toerismebepaling niet deugt”, constateert hij. Volgens de jurist is het juist de bedoeling om alleen in het toeristische gebied permanente zondagsopenstelling mogelijk te maken. Van Vugt vindt dat de politiek zich nu over de winkeltijdenwet moet buigen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.