Winnaar droombaan gestoken door giftige kwal

0

De Brit Ben Southall, die werkt als opzichter op een tropisch eiland in Australië, is tijdens het jetskiën gestoken door een giftige kwal.

De winnaar van de beste baan ter wereld moest daarom naar het ziekenhuis, zo schrijft hij woensdag op zijn blog.

De zogeheten irukandji-kwal kan dodelijk zijn. ,,De zachte aanraking was genoeg om me duidelijk te maken dat het geen dier is om mee te klooien en dat ik echt mijn wetsuit aan had moeten doen”, aldus de 34-jarige Southall, die als opzichter alleen maar hoeft te genieten en te bloggen.

Southall kreeg last van koorts, misselijkheid en hoofdpijn. Ook steeg zijn bloeddruk en had hij kramp in zijn borstkas. Hij kreeg een aantal injecties om de symptomen tegen te gaan en sliep diep, waarna hij opknapte.

De Brit won een wedstrijd van een regionaal Australisch toerismebureau, waardoor hij een half jaar op het eiland mag passen. Daarvoor krijgt hij 80.000 euro. Zijn tijd op het eiland zit er bijna op. Southall klaagde eerder over de omstandigheden op het eiland: het werd er te vroeg donker en het is er te warm voor typisch Engels eten als Yorkshirepudding.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.