Werknemers gehinderd door administratie, vervoer en.. collega’s

0

Werknemers ervaren onnodige administratie, vervoersproblemen en slecht functionerende collega’s vaak als een hinder bij de uitvoering van hun werkzaamheden.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde resultaten van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2010 die eind vorig jaar is uitgevoerd door TNO en het CBS.

Hinder
Zo’n 15 procent van de werknemers ondervindt minstens één keer per week hinder van administratie die niet direct noodzakelijk is. Slecht functionerende collega’s zijn voor 14 procent van de werknemers een belemmering. Buiten het werk worden vooral vervoersproblemen, zoals files of vertragingen in het openbaar vervoer, genoemd als vaak voorkomende hinder (17 procent).

Persoonlijke besognes
Persoonlijke omstandigheden, zoals zorgtaken, de eigen gezondheid en leefstijl zien relatief weinig werknemers als belemmerend. Minder dan 6 procent gaf aan hier minimaal wekelijks hinder van te ondervinden bij het werk.

Onnodige administratie
Vooral werknemers in het openbaar bestuur, de gezondheids- en welzijnszorg en het onderwijs zien onnodige administratie als hinderlijk. Vorig jaar gaf bijna een kwart van de werknemers in deze sectoren aan dat het werk daar minimaal wekelijks door wordt gehinderd.

Slecht functionerende collega’s
In de vervoer- en communicatiesector, de bouwnijverheid en de zakelijke- en financiële dienstverlening zijn vervoersproblemen de meest genoemde belemmering. Slecht functionerende collega’s vormen de meest gemelde belemmering in de horeca, industrie en handel.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.