Werknemers drogisterijketen kunnen gebruik maken van crisisregeling

0

UWV WERKbedrijf en Schlecker gaan het vertrekkend personeel van de drogisterijketen de mogelijkheid bieden een Ervaringscertificaat te halen.

UWV WERKbedrijf tekende hiervoor deze week een overeenkomst met Schlecker en het Kenniscentrum Handel HCM voor de inkoop van driehonderd EVC’s. De Duitse keten maakte eerder dit jaar bekend dat het zijn winkels in Nederland gaat sluiten.

Crisisregeling

Door de sluiting verliezen zo’n zeshonderd medewerkers voor eind 2010 hun baan. In samenwerking met het Mobiliteitscentrum in Tiel en het Kenniscentrum Handel HCM, krijgt het personeel ondersteuning bij het vinden van nieuw werk. Om de werknemers een betere uitgangspositie te kunnen geven op de arbeidsmarkt, biedt Schlecker de mogelijkheid tot het aanvragen van een Ervaringscertificaat, ook wel EVC genoemd.

EVC brengt iemands kennis, vaardigheden en ervaring in kaart, Het biedt werkgevers inzicht in het niveau waarop een werknemer kan functioneren. Ook kan het vrijstellingen opleveren voor het behalen van een diploma. Het is met name waardevol voor mensen met weinig opleiding, maar veel werkervaring. Dit geldt voor het Schlecker-personeel dat over het algemeen laagopgeleid is, part-time werkt en een lang dienstverband heeft.

De EVC-regeling maakt onderdeel uit van een aantal maatregelen van het kabinet om het effect van de economische crisis te verzachten. UWV WERKbedrijf voert de regeling uit in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.