Werknemer moet betalen voor overgewicht

0

Werknemers in de Amerikaanse staat Alabama die overgewicht hebben, krijgen tot 2010 om af te vallen. Lukt ze dat niet, dan moeten ze per maand 25 dollar extra betalen voor hun ziektekostenverzekering.

Dat meldden Amerikaanse media woensdag.

Als de werknemers binnen een jaar een gratis gezondheidsscan laten doen, de adviezen van artsen opvolgen en erin slagen af te vallen, wordt hun gewicht hen niet aangerekend.

Strafmaatregelen

De zuidelijke staat is de eerste in de Verenigde Staten die obese werknemers aanpakt met strafmaatregelen. Rokende werknemers die niet wensen te stoppen, betalen er al langer maandelijks extra geld aan hun zorgverzekeraar.

Meer dan 30 procent van de inwoners van Alabama kampt met ziekelijk overgewicht of obesitas. De werknemersvakbond is van mening dat het plan niet ontworpen is om werknemers te straffen. Een handjevol andere staten beloont werknemers die zichzelf een gezondere leefstijl aanmeten.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.