Werkloosheid hoogst in Flevoland

0

De werkloosheid is vorig jaar in alle provincies toegenomen. Net als in 2011 vormden Flevoland, Zuid-Holland en Groningen de top drie met het hoogste werkloosheidspercentage. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag publiceerde.

Flevoland had met 8 procent het hoogste aandeel werklozen. In Zuid-Holland was dat 7,6 procent en in Groningen 7,5.

In Zeeland was de werkloosheid met 4,1 procent het laagst, stelt het statistiekbureau. Sinds de werkloosheid in 2009 weer begon op te lopen, had Zeeland telkens het laagste werkloosheidscijfer.

In 2012 was in totaal 6,4 procent van de Nederlandse beroepsbevolking werkloos. In de grote steden lag dit percentage beduidend hoger. In Rotterdam steeg de werkloosheid tot 12,6 procent. Den Haag had 10,9 procent werklozen en voor Amsterdam bedraagt het cijfer 7,9 procent.

 

Opvallend is dat Noord Nederland niet meer zoveel achter loopt op het landelijk gemiddelde, aldus het CBS. Twintig jaar geleden was de werkloosheid in Nederland met 6,5 procent ongeveer gelijk aan die van vorig jaar. In Groningen, Friesland en Drenthe gezamenlijk was toen 8,9 procent van de beroepsbevolking werkloos, tegenover 7,2 procent in 2012.

 

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.