Werkenden in de zorg iets positiever

0

Werknemers in de zorgsector zijn in een jaar tijd iets positiever geworden over de kwaliteit van hun werk. De druk is licht gedaald en zij hebben een fractie meer plezier in hun werk. Maar het zijn kleine verbeteringen, het merendeel vindt de werkdruk nog steeds te hoog.

Dat bleek zaterdag uit de enquête Werken in de Zorg van zorgverzekeraar Menzis en de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) onder 3437 mensen.

Vorig jaar werd het onderzoek ook uitgevoerd. Hoewel de uitkomst licht positiever is, blijven er zorgen over de kwaliteit van de zorg en de zwaarte van het werk. Net als toen verwachten veel werkenden dat de kwaliteit in de zorg de komende jaren afneemt door tijdgebrek.

De opdrachtgevers voor het onderzoek vinden het alarmerend dat 1 op de 5 zorgverleners fysieke pijn heeft na het werk. In de thuiszorg geldt dat zelfs voor een derde van de werknemers.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.