Weer drie jaar WW voor oudere werkloze

1

Een oudere werkloze krijgt straks weer drie jaar een werkloosheidsuitkering. Demissionair minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) heeft de sociale partners hiervoor toestemming gegeven.

De reparatie was al afgesproken in het sociaal akkoord dat kabinet, vakbonden en werkgevers in 2013 overeenkwamen. Werkgevers en werknemers gaan een fonds opzetten waaruit het derde jaar WW wordt betaald. Werknemers gaan hiervoor extra premie betalen. Daarover worden afspraken gemaakt in de cao’s.

Groen licht in juni

De verwachting is dat het kabinet rond juni definitief groen licht kan geven. Dan is het advies van de Raad van State over de maatregel binnen. ‘Het ministerie zet de deur open voor reparatie van de WW. Dat is een stap in de goede richting’, zo reageerde vakbondsvoorzitter Maurice Limmen van CNV. ‘Dat het ministerie de weg vrij maakt om dit in de cao’s te regelen is een belangrijk signaal aan de werkgevers’, vindt hij.

Werkloosheidsuitkering

De maatregel gaat een werknemer met een modaal salaris van ongeveer 34.000 euro waarschijnlijk zo’n 70 euro per jaar kosten. Afhankelijk van het bedrag dat het fonds aan werkloosheidsuitkeringen moet uitbetalen, kan dat oplopen tot 200 euro per jaar.

Bron: ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

 1. Erik.Molegraaf op

  Goeie avond.
  Vraag: een ex medewerkster, thans 65 jaar, heeft na 3 jr WW een IOW uitkering.
  Zij heeft werk gevonden voor 6 à 9 maanden.

  Heeft zij daarna nog recht op de IOW?

  Met vriendelijke groet,
  Erik Molegraaf