Wat is de goede kennismanagement-strategie?

0

Nu steeds vaker plaats- en tijdonafhankelijk gewerkt wordt, vaker gebruik wordt gemaakt van freelancers en virtuele teams hun intrede doen, is het vastleggen en -houden van kennis voor steeds meer organisaties een uitdaging.

 
In een dynamische, concurrerende omgeving is de toegang tot kennis cruciaal. Kennismanagement staat dan ook bij veel organisaties op de agenda. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers toegang hebben tot kennis? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers die bestaande kennis effectief inzetten  voor het invullen van hun functie?

Drie punten
Bij kennismanagement draait het om drie zaken:
• Kenniscreatie
• Kennis vastleggen
• Kennisoverdracht

73 miljard dollar
Sommige organisaties gebruiken daarvoor kennismanagementsystemen (in de VS werd in 2007 73 miljard dollar aan kennismanagement-initiatieven uitgegeven). Maar werken deze ook? En hoe dan? Deze vragen worden in een recent onderzoek van Harvard beantwoord (het hele onderzoek kun je hier bekijken).
 
De conclusies uit het onderzoek:
• Teams met regionaal verspreide leden, samengesteld uit minder ervaren medewerkers, die werk doen dat veel kennis vraagt, profiteren meer van kennismanagementsystemen
• Een team dat vaker gebruik maakt van de in het systeem aanwezige kennis is efficiënter (het is minder tijd kwijt aan trial en error), maar het levert niet noodzakelijkerwijs betere kwaliteit (niet alle kennis kan in een database worden vastgelegd. Probleemoplossing is nog steeds noodzakelijk).
• Een verdeel en heers-strategie (teamleden specialiseren zich of worden expert op een bepaald gebied) zorgt voor meer efficiency, maar niet voor een hogere kwaliteit. Immers houdt dan slechts één persoon zich bezig met de interpretatie van kennis (data) op een bepaald gebied. Als deze persoon een fout maakt, beïnvloed dat het hele project.
• Een verdeel gelijkmatig-strategie (alle teamleden hebben toegang tot alle beschikbare kennis) leidt tot een hogere kwaliteit. De persoon die naar kennis (data) zoekt kent de context en let meer op eventueel relevante details.
 
Het originele blog van organisatiepsycholoog Eva Rykr vind je hier.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.