Wachtgeld hindert ex-wethouder in vinden baan

0

Oud-wethouder Marleen Huizingh van Deventer ziet per onmiddellijk af van het wachtgeld waarop zij als voormalig gemeentebestuurder recht heeft. In een verklaring zegt de 38-jarige Huizingh dat de negatieve aandacht voor haar wachtgeldregeling een belemmering vormt om weer aan het werk te komen.

Regionaal dagblad De Stentor onthulde vorige week dat Huizingh sinds haar vertrek in augustus vorig jaar al 70.000 euro aan wachtgeld had ontvangen. Huizingh werkte 9 maanden als wethouder in Doesburg. Ze verliet dat stadje om daarna 5 maanden een wethoudersfunctie in Deventer te bekleden. In augustus vorig jaar stapte ze onverwacht op om privéredenen.

Google
‘Ik heb de wachtgelduitkering aanvaard vanuit de gedachte dat ik deze zou gebruiken ter korte overbrugging naar nieuw werk in dezelfde publieke sector. Vele sollicitaties later blijkt de ontstane negatieve aandacht een belemmering te vormen om weer aan het werk te komen’ , schrijft Huizingh in haar verklaring op de website van D66 Deventer. Volgens Huizingh is zij heel vaak afgewezen voor een functie omdat haar toekomstige werkgever haar naam googelde op internet en daarbij negatieve berichten tegenkwam.

Kritiek

De ex-wethouder had nog een jaar recht op wachtgeld. Ze gaat de 70.000 euro die ze al heeft ontvangen niet terugbetalen. Huizingh kreeg afgelopen weekeinde forse kritiek op haar gebruik van de regeling uit de Deventer fractie van haar eigen partij. Fractievoorzitter Bas Noord zei er ‘ ontzettend de balen van te hebben.’ Huizingh meldt  ‘ ontzet te zijn door de inbreuk die op haar privéleven is gemaakt, omdat ze een democratisch vastgestelde regeling gebruikte.’

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.