Waarom CEO’s bezoek aan sociale media op het werk moeten toestaan

0

Nog steeds zijn er organisaties die hun medewerkers verbieden onder werktijd actief te zijn op sociale media als Facebook en Twitter.

Maar recent onderzoek toont aan dat surfen op het web of even de Facebook-status checken, de productiviteit ten goede komen.

Op het blog van Keas staat een infographic die uitlegt wat de voordelen zijn van sociale media op de werkplek. Medewerkers worden gelukkig van (meer) connecties met anderen. Sowieso, worden mensen positief beïnvloed door gelukkige mensen in hun netwerk.

In de infographic wordt tevens een experiment van de Academy of Management beschreven. Een controlegroep moest gedurende 10 minuten pakketjes maken met 5 stokjes, een andere groep mocht doen wat ze wilde, zolang het maar niet internetten was en de derde groep mocht tien minuten lang internetsurfen. Daarna kreeg iedereen de simpele taak om in een document met 2000 woorden zoveel mogelijk letters A te omcirkelen. Vervolgens werd iedereen getest op mentale uitputting.

De personen die op internet gesurft hadden bleken 16% productiever dan personen die hadden mogen doen wat ze wilden en zelfs 39% productiever dan de controlegroep (de stokjesbundelaars). 
De internetsurfers bleken ook nog eens minder mentaal uitgeput en rapporteerden een hogere betrokkenheid (‘psychological engagement’).

Het onderzoek concludeert dat een pauze nemen, en vooral surfen tijdens de pauze, goed is voor de productiviteit van medewerkers. Dat zou door werkgevers dus aangemoedigd moeten worden.

Bekijk de complete infographic op het blog van Keas.

Meer Mediascan »

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie XpertHR Actueel

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

Reageer