Voordeel uit dienstbetrekking is te belasten loon

0

De werkgever in deze procedure had een taxibedrijf. De chauffeurs waren verplicht per dienst een bepaalde omzet te realiseren. Als die omzet was behaald, bleven sommige chauffeurs nog doorrijden om extra winst te behalen. Die extra winst mochten die chauffeurs dan houden, maar ze moesten de brandstof wel zelf betalen. Was dit loon?

De Belastingdienst vond van wel en legde naheffingsaanslagen op bij het taxibedrijf. De Hoge Raad gaf de Belastingdienst gelijk. Omdat het taxibedrijf de extra omzet had kunnen opeisen, maar dat bij de werknemers liet, was er sprake van te belasten loon.

Hoge Raad 26 mei 1999, LJN: AA2764 »

Dit artikel is geschreven door de juristen van XpertHR.


Dossier Werkkostenregeling »

MEER WETEN?

Op XpertHR.nl vindt u uitgebreidere informatie over verschillende arbeidsverhoudingen met voorbeelddocumenten, checklists, et cetera.
CONTACT
XpertHR.nl is dé HR Antwoordbank. Bent u geïnteresseerd in XpertHR? Vraag dan een demonstratie aan op www.xperthr.nl of bel (020) 515 9555.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.