Voedsel bepaalt productiviteit

0

In 2005 werd reeds aangetoond dat voeding de productiviteit beïnvloed. De World Health Organization (WHO) stelt zelfs dat adequate voeding de nationale productiviteit met 20 procent kan verhogen.

De voedingsstoffen die zorgen voor een hogere productiviteit zijn o.a.: pure chocolade, vis, noten, avocado’s, blauwe bessen en rauwe wortelen.

Op mindflash.com is een Infographic gepubliceerd die wel eens aanleiding zou kunnen geven tot het grondig wijzigen van het aanbod in de bedrijfskantine.

Het beschikbaar stellen van deze ‘gezonde’ voeding, in combinatie met voorlichting heeft grote voordelen voor werkgevers. Gezonder en beter voedsel zorgt voor een lager verzuim, een lager aantal ongelukken, een hogere productiviteit en een verhoging van de moraal.

De gehele Infographic is te vinden op de site mindflash.com.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.