Vier onconventionele tips om managers te managen

0

Medewerkers zeggen vaak niet hun baan op, ze zeggen hun manager vaarwel. Als manager, verantwoordelijk voor het managen van andere managers is het essentieel om een positieve, functionele werkrelatie te onderhouden met je team.

Vier manieren om managers intrinsiek te motiveren en werken simpelweg leuker te maken!

Beloon falen. Straf inactiviteit

Organisaties zouden zowel succes als falen moeten belonen. Straffen moet beperkt worden tot inactiviteit. Een goed idee is namelijk nog nooit tot stand gekomen zonder eerst een aantal slechte ideeën te hebben. Succes en falen kunnen beiden het resultaat zijn van gecalculeerde risico’s nemen. En dat is veel beter dan een manager die zegt “dat hebben we al eens geprobeerd” of “dat werkt hier niet”. Het bevorderen van eigen initiatief en een innovatie cultuur kan alleen in ene organisatie die openstaat voor verandering en risico’s.

Vertrouwen in plaats van controleren Mary Montserrat-Howlett trekt hier een parallel met de tijd dat ze tiener was. Hier meer haar ouders haar controleerden, hoe rebelser ze werd. Op het moment dat ze wat vertrouwen kreeg was ze als de dood dit vertrouwen te beschamen.
In principe gaat dit ook op voor medewerkers. Op het moment dat je ze vertrouwen geeft zullen ze hard werken om dat vertrouwen niet te beschamen. Vertouwen is een intrinsieke beloning die het ego een boost geeft en een positieve atmosfeer schept. Met het controleren van managers bereik je het tegenovergestelde effect. Ze raken gefrustreerd, omdat jij ze het gevoel geeft dat ze het niet aankunnen. 

 Bron: pitstopcafe.com

Vraag managers wat ze nodig hebben “to kick ass”

Als je managers vraagt wat ze nodig hebben geef je daarmee het signaal dat je ze vertrouwt. Bovendien moeten ze dan echt aan de bak.

 Of het nu gaat om instrumenten, feedback, steun of resources, geef hen wat ze nodig hebben. Dit betekent dat managers niet alleen moeten begrijpen wat het project (werk) inhoudt, maar ook waarom dit gedaan moet worden. Neem niet aan dat managers dit wel weten. Wees er zeker van dat iedereen weet waar het over gaat. Geef de context, doelstellingen en verwachtingen.

Maak werken makkelijk

Goed management is het gemakkelijk maken van werk. Werken is makkelijk als iedereen goed met elkaar overweg kan, als er chemie is tussen teamleden. Als rekening wordt gehouden met de kennis en vaardigheden van eenieder. Als er respect is voor elkaars inbreng, ongeacht de hiërarchische positie.

Wees een coach in plaats van een opzichter of scheidsrechter.

Eigenlijk heel logisch allemaal, zoals Mary Montserrat-Howlett het uitgebreid beschrijft

Meer Mediascan » 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.