Video kijken op het werk

0

Mobiele media zorgen er voor dat er altijd en overal toegang is tot online video-materiaal, ook op het werk.

Van de Amerikaanse medewerkers kijkt 64% (wel eens) online video op het werk. Een deel van dit videokijken is werkgerelateerd. Zo kijkt 17% video’s over en van de organisatie. Ook het kijken van nieuwsclips, wat door 25% van de videokijkende medewerkers wordt gedaan op het werk, zou je (deels) werkgerelateerd kunnen noemen.

Porno kijken via bedrijfsnetwerk, zoals 3% toegeeft te doen, valt zeker niet onder werkgerelateerd kijken. Vier procent kijkt zelfs hele speelfilms. Nachtwakers doen dit waarschijnlijk legitiem.
Online videokijkers verzinnen verschillende trucs om video op het werk te kunnen kijken. Het apparaat onder het bureau houden en op de wc kijken zijn de meest gebruikte methoden om onopgemerkt video te kijken. Een minderheid zorgt voor afleiding, strikt veters of verbergt het mobieltje waarop gekeken wordt achter een tijdschrift of boek.

De bijbehorende Infographic is, inclusief toelichting, te vinden op het blog Mashable. De originele Infographic komt van de site Wistia

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.