Verklaringen goed gedrag goedkoper

2

Organisaties die met vrijwilligers werken, zijn straks mogelijk veel minder geld kwijt voor de aanvraag van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor hun vrijwilligers.

Ze kunnen de VOG via internet aanvragen en hoeven dat dan niet meer bij de gemeente te doen.

Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) dinsdag geantwoord op vragen van GroenLinks. In de verklaring laat het ministerie van Justitie weten dat een vrijwilliger niets op zijn kerfstok heeft. Dat kan van belang zijn voor organisaties die met kinderen werken. Die willen zeker weten dat ze geen zedendelinquenten als vrijwilliger aannemen.

Een VOG kost nu 30 euro. Omdat dat bedrag een club met veel vrijwilligers op kosten kan jagen, is een proef begonnen via internet. Dat is goedkoper omdat de aanvragen dan niet meer via de gemeente lopen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. B.J. den Dekker op

    Geldt dit goedkopere tarief alleen voor vrijwilligers? Op onze school vragen wij van alle medewerkers een VOG. Kan die ook via internet worden aangevraagd?

  2. Marco Roosendaal op

    Niet alleen verenigingen en scholen eisen een VOG van hun (toekomstige) werknemer.
    Als salarisservicebureau hebben wij een aantal werkgevers uit andere branches die hier ook mee werken. Is er al een richtprijs bekend voor het aanvragen via internet? Als werkgevers (en ook de overheid als werkgever het VOG vergoed, is de verlaging een prachtige bezuinigingsmaatregel. 😉