Vergadertips van bekende CEO s

0

Vergadering hier, vergadering daar. Over de kleinste zaken worden meetings georganiseerd die vaak lang duren en waar soms medewerkers bij zitten die zich afvragen waarom ze zijn uitgenodigd. Het kan ook anders. Enkele bekende CEO’ s delen hun vergadertactieken.

Elon Musk (Tesla)

Voorbereiden, voorbereiden, voorbereiden. Verschijn je onvoorbereid op een vergadering? Dan kun je weer vertrekken. Musk wil dat zijn vragen beantwoord worden en houdt niet van stiltes.
Steve Jobs (voormalig CEO Apple)

Hou het klein. Hoe minder aanwezigen, hoe beter. Zag hij iemand die niets bijdroeg aan een vergadering, dan vroeg hij vriendelijk wie deze persoon was. Om hem of haar vervolgens weg te sturen.

Jeff Bezos (Amazon)
De topman van Amazon vindt ruziezoeken een belangrijk onderdeel van een vergadering. Als iedereen hetzelfde standpunt inneemt, vindt hij dat maar niets. Daar komt volgens hem niets goeds van.

Larry Page (Google)
Toen Page in 2011 aantrad als topman van Google, gaf hij een handleiding voor vergaderingen. De belangrijkste aanbeveling? Stel besluiten niet uit tot het moment van de vergadering. Is het toch nodig om te vergaderen over een besluit, doe dat dan direct.

Jeremy Stoppelman (Yelp)
Deze man vergadert liever helemaal niet. Hij spreekt graag met iedereen individueel tijdens sessies van een uur. Het nadeel van deze manier van werken: hij is nu een amateur-bedrijfspsycholoog.

Bron: NRC carrière

Lees ook: Kennismaken met CEO redelijk gebruikelijk in Nederland en ‘Vergaderingen zijn tijdverspilling’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.