Verdachte ziekenhuisdirecteur mag werkzaamheden blijven doen

0

Een ziekenhuisdirecteur die verdacht wordt van oplichting mag van de kantonrechter zijn werk blijven doen.

De situatie

De directeur en statutair bestuurder van een ziekenhuis wordt verdacht van oplichting en witwassen en heeft naar aanleiding daarvan een paar dagen in voorarrest doorgebracht. Dit leidt volgens de raad van toezicht van het ziekenhuis tot negatieve publiciteit. De raad komt met de directeur overeen de uitspraak van de rechtbank in de strafzaak af te wachten en dat de directeur hen op de hoogte houdt van nieuwe ontwikkelingen in de zaak.

De dagvaarding van de directeur leidt tot een artikel in de regionale krant en in januari wordt de partner van de directeur onder elektronisch toezicht geplaatst.

Hoewel de directeur werkinhoudelijk goed functioneert, is de Raad niet blij met de situatie. Zij stelt de werknemer eerst op non-actief, ontheft hem uit zijn functie als statutair bestuurder en verzoekt dan de kantonrechter om ontbinding. Er wordt een persbericht verspreid waarin staat dat de directeur de afspraken die waren gemaakt in het kader van een tegen hem lopende strafzaak, heeft geschonden.

De vordering

De directeur vordert wedertewerkstelling in zijn functie en vraagt de kantonrechter de werkgever te veroordelen om een persbericht uit te sturen waarin hij van alle blaam wordt gezuiverd. Hij acht de door de raad van toezicht genomen besluiten vernietigbaar omdat hij de afspraken is nagekomen: belangrijke ontwikkelingen in de strafzaak heeft hij steeds gemeld.

Het verweer

De werkgever voert aan dat de directeur informatie heeft achtergehouden over zijn relatie. Het schort de directeur aan beoordelingsvermogen omdat hij niet ziet dat de relatie voor negatieve publiciteit zou kunnen zorgen die ook zou afstralen op zijn functie. De werknemer heeft zich niet gehouden aan de gemaakte afspraken en daarom verzoekt de werkgever om ontbinding van de arbeidsovereenkomst.

Het oordeel

De kantonrechter stelt de directeur in het gelijk. Er is geen reden om de arbeidsovereenkomst te ontbinden. Het bestuur van het ziekenhuis moet de directeur binnen één week na de uitspraak weer toelaten tot zijn werkzaamheden. Bovendien moet het ziekenhuisbestuur een persbericht versturen waarin staat dat de kantonrechter het ontbindingsverzoek heeft afgewezen en dat de directeur binnen één week weer aan het werk mag.

Dubbele relatie

Er is hier sprake van een arbeidsrechtelijke- en een rechtspersoonlijke relatie tussen de werknemer en het ziekenhuis. Met betrekking tot de rechtspersoonlijke rechtsbetrekking heeft de kantonrechter geen bevoegdheid. Maar ook al is directeur ontheven uit zijn functie als bestuurder, is dat nog geen reden om het zijn werkzaamheden als directeur in het ziekenhuis te laten doen, oordeelt de recher. De werknemer wil het besluit van de raad van toezicht aanvechten en de kantonrechter vindt het niet wenselijk dat de werknemer al die tijd op non-actief zou blijven staan.

LJN BM3403
Kantonrechter Leeuwarden
Kort geding
06 mei 2010

Door mr. Ingrid Kooijman

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.