Veranderen van werkgever blijkt slechts een Goed Voornemen?

0

Veel organisaties maken zich momenteel druk over de betrokkenheid van medewerkers. De afgelopen economische crisis heeft een zware wissel getrokken op de loyaliteit van medewerkers.

Door ontslagen met bijbehorende onzekerheid en het schrappen van arbeidsvoorwaarden of het versoberen van het personeelsfeest lijken vele werknemers uit te kijken naar een andere werkgever.

Werkgevers worden daarin gesterkt door recente onderzoeken naar de betrokkenheid van medewerkers. In deze onderzoeken geven vele medewerkers aan hun heil bij een andere werkgever te willen zoeken.

De blogpost “Are Employee Engagement Surveys Like New Year’s Resolutions?”op Compensation Café is daarom voor veel werkgevers een prettig tegengeluid. Auteur Dan Walter vergelijkt daarin het voornemen van werknemers om over te stappen met de goede voornemens die met Nieuwjaar worden gemaakt. Natuurlijk zullen er altijd (goede) medewerkers opstappen. Dat is gewoonweg niet te voorkomen.

Dan Walter interviewt heel veel medewerkers. Zijn bevinding is dat ‘ontevreden’ medewerkers aangeven bijvoorbeeld erg blij te zijn met hun collega’s of de functie die ze uitoefenen. Ze zijn bereid te blijven als het management maar signalen afgeeft dat er betere tijden aankomen. Dat er aan verbetering wordt gewerkt. En dat kan heel cosmetisch zijn, door bijvoorbeeld het kerstpakket weer in ere te herstellen.

De conclusie van Dan Walter is dan ook dat een hoog verloop, mits positieve signalen worden afgegeven, zal uitblijven. Medewerkers hebben het over het algemeen gewoon naar hun zin. Het zijn echter de kleine dingen die het ‘m doen. 

Meer Mediascan » 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.