‘Veel voorbeelddocumenten en checklists in XpertHR’

0

XpertHR de HR Antwoordbank is vernieuwd. In deze serie vertellen de mensen achter XpertHR wat er is veranderd en waar jij als HR professional echt even naar moet kijken. In deze aflevering: content expert Ellen Walthuis over checklists en voorbeelddocumenten.

Ellen Walthuis

Ellen Walthuis is content expert voor XpertHR. Ellen zorgt dat de inhoud van de artikelen in XpertHR zijn aangepast aan de eisen die de nieuwe website krijgt. Zo zijn telkens herhaalde verwijzingen verwijderd en is de hoofdstukindeling een stuk helderder geworden. Sommige artikelen zijn helemaal herschreven.

Wat was voor jou de grootste uitdaging om te vernieuwen in XpertHR?

‘Mijn grootste uitdaging was het verbeteren van de navigatie. Gebruikers bleken de navigatie nauwelijks te gebruiken omdat ze niet goed aanvoelden wat waar te vinden was. Gebruikersfeedback gaf aan dat er een aantal onderwerpen waren waarvan iedereen een ander idee had wat het inhield. Dat wilde ik verduidelijken, dus ben ik begonnen alle kennisdocumenten vrij associërend in te delen in onderwerpen. Daar hebben collega’s en klanten feedback op gegeven. Zo zijn we gekomen tot een nieuwe indeling in thema’s, gebaseerd op de medewerkerscyclus van indiensttreding, arbeidsvoorwaarden, in dienst zijn, organisatie en strategie en uit dienst gaan.’

Waar moeten HR professionals echt even naar kijken in het vernieuwde XpertHR?

‘Wat ik onze klanten, de HR Professionals, zou willen meegeven is om even de tijd te nemen om met die navigatie te spelen en willekeurige thema’s te openen. Zo krijg je gevoel voor wat je waar kunt vinden. Die themapagina’s geven een uitstekend overzicht van wat er allemaal in XpertHR staat. Bovendien is het heel handig om meteen te kunnen zien welke voorbeelddocumenten, stappenplannen, checklists en alle andere documenten bij dit thema gebruikt kunnen worden. Ik denk dat ik de themapagina’s het beste onderdeel van XpertHR vind. Maar uiteraard staan ook in de teksten van de kennisdocumenten links naar de bijpassende soorten documenten.’ (tekst gaat verder onder de afbeelding)

Een printscreen van een kennisdocument in XpertHR.

Wat is de ultieme gebruikerstip voor het vernieuwde XpertHR?

‘Vergeet de knop “Meer” niet, rechtsboven in XpertHR, waarin alle verschillende soorten documenten en tools zijn opgenomen (ook weer per sectie ingedeeld), alle wet- en regelgeving en aparte modules zoals International Law Guides en CAO Research.’

Lees meer over:

Over Auteur

Dit artikel is geschreven door een auteur van XpertHR. XpertHR wordt gemaakt door een team van interne juristen en externe specialisten. Het XpertHR team werkt samen met arbeidsrechtadvocaten belastingadviseurs van gerenommeerde partijen en de beste specialisten uit het vak.