Veel korte contracten in Canada

0

Prince Edward Island (PEI) is een klein eiland in het oosten van Canada, waar circa 140 duizend mensen wonen. In 2013 ben ik er met mijn familie naartoe geëmigreerd.

Ik Nederland had ik toen ruim zeventien jaar in de Human Resources gewerkt. Het eiland is zo klein dat er maar een paar grote bedrijven zijn met een HR-afdeling. Het is daarom moeilijk een passende baan binnen dit vakgebied te vinden. Daarnaast leerde mijn ervaring hier dat het niet gaat om wat je kunt, maar wie je kent!

In januari dit aar ben ik gestart op de universiteit van PEI. Ik ben begonnen als HR-frontdeskmedewerker. Ik kreeg een contract van drie weken. Vervolgens kwam er een baan vrij bij student affairs en werd mijn contract verlengd voor vier weken.

Vijfde contract
Hier kennen ze geen Wet Flexibiliteit en Zekerheid. Inmiddels heb ik mijn vijfde contract in vier maanden tijd binnen. Dat is hier dé manier om uiteindelijk een vaste baan te bemachtigen. Veel medewerkers die inmiddels een vaste arbeidsovereenkomst hebben, zijn gestart met vele kleintjes! Vorige week ontstond de vacature HR-adviseur. Ik heb gesolliciteerd. Nu maar hopen dat ze me inmiddels voldoende kennen en mij deze kans gunnen!

Monique Geurts solliciteert naar de functie van HR-adviseur op de universiteit van PEI.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.