USG People schrapt 360 banen

0

Uitzender USG People gaat flink in de kosten snijden. Door de ingebruikname van een nieuw informatiesysteem, dat al twee jaar lang werd voorbereid, kunnen volgens het bedrijf 360 van de 3900 voltijdbanen worden geschrapt.

Dat maakte het uitzendbedrijf donderdag bekend.

Vorige week werd in de media nog gerept over het ontslag van een kwart van het totale personeelsbestand. Bestuursvoorzitter Rob Zandbergen ontkende toen dat er sprake zou zijn van zo’n grote ingreep. Een deel van de banen verdwijnt door het uitbesteden van mensen aan externe bedrijven, zei financieel directeur Leen Geirnaerdt in een toelichting. Er zullen volgens haar echter ook minimaal 76 gedwongen ontslagen vallen.

Door de maatregelen kunnen 34 van de 614 vestigingen worden gesloten, aldus USG. Dit moet in de tweede helft van het jaar leiden tot 11 miljoen euro aan kostenbesparingen. Vanaf volgend jaar moet het kostenniveau met 27 miljoen euro per jaar omlaag kunnen.

In het tweede kwartaal wordt wel een voorziening genomen van ongeveer 16 miljoen euro: 13 miljoen voor het afvloeien van personeel en 3 miljoen euro voor het sluiten van vestigingen. Het bedrijf verwacht dat er daarna geen herstructureringskosten bij zullen komen.

De besparingen hebben volgens het bedrijf niet te maken met de verslechtering van de economische omstandigheden. ,,Er is een iets tragere ontwikkeling, met name in de overheid die sterk aan het saneren is. Dan komt dit goed uit. Ook als het goed was gegaan, hadden we dit gedaan”, zei Geirnaerdt.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.