Undercover boss

0

Tijdens het door P&Oactueel georganiseerde ‘Why of Work-summit haalde Dave Ulrich het tv-programma Undercover Boss aan als voorbeeld van goed leiderschap.

 

Het programma blijkt voor meer HR-professionals, zoals Marisa Keegan, een bron van inspiratie.

Undercover Boss is een programma waarin de CEO van een organisatie wordt gevolgd terwijl deze anoniem op de werkvloer ‘actief is’. De topmanager praat met medewerkers en klanten en voert het werk uit dat medewerkers van zijn of haar organisatie dagelijks uitvoeren. In gesprekken met medewerkers komen persoonlijke zaken aan de orde, maar uiteraard ook het bedrijfsbeleid. Vaak komen knelpunten, zoals knellende regels en procedures aan de orde.

Deze gesprekken openen zonder uitzondering de ogen van de topmanager. Zij komen erachter wat goed is aan het bedrijf, wat beter kan en wat absoluut helemaal niet goed gaat. Vaak ook komt de enorme afstand tussen werkvloer en topmanagement ter sprake.

Het concept voor dit programma kan bij iedere organisatie worden toegepast. Het draait om het vertrouwen dat medewerkers hebben in hun managers zodat ze openlijk praten over problemen en knelpunten en oplossingen aandragen.

Wat kan een organisatie doen om de principes van Undercover Boss te gebruiken?

  • Identificeer medewerkers waarin andere medewerkers vertrouwen hebben en maak van hen de tussenschakel tussen management en werkvloer.
  • Leer hen hoe ze moeten luisteren en coachen en moedig ze dan aan andere medewerkers te helpen.
  • Ga regelmatig in gesprek met deze mensen. Vraag hen naar trends. Dus niet naar gedetailleerde ervaringen van individuele medewerkers. 
  • Handel naar hetgeen je hoort. Zijn er structurele problemen? Pak deze aan.

Deze simpele uitgangspunten van een Employee Advocay Program zouden de sfeer op de werkvloer wel eens zeer ten goede kunnen komen. En daar wil je als Undercover Boss dan graag onderdeel van zijn…

 Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.