Tien manieren om medewerkers te laten zeggen dat ze van hun baan houden

0

De voorbije economische crisis, en de bijbehorende kostenbesparingen en afslankingen, heeft ervoor gezorgd dat de betrokkenheid van personeel laag is.

Deskundigen voorspellen dan ook dat in de nabije toekomst medewerkers massaal van baan gaan veranderen. Als werkgever wil je natuurlijk die exodus tegengaan. Hoe zorg je voor betrokken medewerkers?

Tien manieren om medewerkers te laten houden van hun baan:

  1. Creëer een onweerstaanbare, positieve visie met duidelijke doelstellingen. Een goede visie komt vanuit het hart, is uniek voor de organisatie en weet te enthousiasmeren.
  2. Communiceer de juiste zaken op het juiste moment. Organisaties die ook minder leuke boodschappen op een goede manier communiceren hebben meer betrokken medewerkers.
  3. Selecteer de juiste mensen voor de juiste functie. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar kan nog sterk verbeterd worden. Kijk hiervoor naar het artikel: Hoe te voorkomen dat de verkeerde sollicitant wordt aangenomen.
  4. Faciliteer samenwerking tussen verschillende afdelingen.
  5. Doe gave dingen. Als je daaraan werkt, moet de rest van de organisatie reageren.
  6. Herken en beloon uitzonderlijke prestaties.
  7. Neem beoordelingen serieus. Zit er daadwerkelijk verschil in de beoordelingen van verschillende medewerkers? Daaraan kun je zien of een manager echt om zijn of haar medewerkers geeft. En omgekeerd levert dat meer betrokken medewerkers op.
  8. Iedere medewerker moet de kans krijgen te leren en te groeien. Laat zien dat je geeft om het succes van medewerkers.
  9. Zorg voor een cultuur waarin het niet erg is om fouten te maken. Goede organisaties weten namelijk dat ze deze fouten zullen oplossen en dat medewerkers ervan leren.
  10. 10. Zorg voor klanttevredenheid. Tevreden klanten zorgen voor tevreden medewerkers en andersom.

Deze tien punten zijn een neerslag van een lezing van Peter Stark op de SHRM 2010 in San Diego op de site van Careerbuilder.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.