Thuiszorgers Sensire bezetten hoofdkantoor

0

Ongeveer 100 thuiszorgmedewerkers van zorgverlener Sensire hebben dinsdagmiddag de hal van het hoofdkantoor in Varsseveld bezet. Zij eisen dat de raad van bestuur afziet van het aangekondigde ontslag van 1100 medewerkers. Ze willen een gesprek met het bestuur, maar dat blijkt op vakantie te zijn. Dat meldde een woordvoerster van vakbond Abvakabo FNV.

Sensire heeft per 31 december ontslag aangevraagd voor 800 vaste medewerkers en het contract met 300 tijdelijke thuishulpen opgezegd. De thuiszorgmedewerkers en vakbond Abvakabo FNV vinden dat voorbarig en zijn er naar eigen zeggen woedend over.
Afgelopen zaterdag liet SP-Kamerlid Paul Ulenbelt weten zich zoveel zorgen over de bezuinigingen en de ontslagen bij Sensire te maken, dat hij nog tijdens het reces een gesprek wil met de Tweede Kamer over de situatie. Deze week wordt duidelijk of de Kamer daar gehoor aan gaat geven.

ANP
Lees ook: ‘Zorgwerkgever kiest makkelijkste weg’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.