Tevredenheid werknemers gedaald

1

De tevredenheid van Nederlandse werknemers over hun baan is, ten opzichte van voorgaande jaren, iets gedaald. Desalniettemin geven werknemers hun baan nog wel een ruime voldoende.

Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau InSites Consulting in opdracht van Tempo-Team. Voor dit onderzoek werden 615 werknemers uit Nederland, 626 uit Duitsland en 161 uit België ondervraagd.

De tevredenheid van Nederlandse werknemers over hun baan scoorde in 2014 een 7,2. Vorig jaar lag dit nog op een 7,6. Ook in België daalde de tevredenheid van werknemers, van een 7,5 in 2013 naar een 7,2. Werknemers in Duitsland waren juist iets positiever dan vorig jaar.

Werknemers ervaren dat van hen steeds meer flexibiliteit, creativiteit en innovatie wordt verwacht. Bijna de helft geeft aan dat hun werk complexer en stressvoller wordt en een derde zegt dat de inhoud van hun werk ingrijpend is veranderd.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Ivo Borggreve op

    Als je het artikel van War on talent erbij leest dan ga je denken dat veel mensen binnenkort elders werken.