Telefoons dodelijk voor productiviteit

0

Mensen die continu gefocust zijn op hun mobieltje, hebben een negatieve impact op hun collega’s. Wanneer het een manager betreft, zijn de effecten nog sterker. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Baylor University. De oplossing: word je bewust van de relatie met mensen en apparaten.

In het Engels bestaat er zelfs een woord voor: phubbing. Het is een samentrekking van phone en snubbing (negeren). De term wordt veelal gebruikt in de relatiehoek, wanneer een van de partners meer interesse heeft in het beeldscherm dan in de geliefde. Vaak duidt het op een iets mindere fase – om het eufemistisch te formuleren – van de relatie.

Baas negeert

Maar ook op kantoor hebben we relaties: werkrelaties welteverstaan. En daar geldt eigenlijk precies dezelfde dynamiek. De ene voelt zich rot omdat-ie zich genegeerd voelt door de ander: ‘Blijkbaar ben ik geen prioriteit voor deze persoon.’ Hoogleraar James Roberts van de Amerikaanse Baylor University heeft nu onderzoek gedaan naar de effecten van mobielgebruik op het werk. Hij wilde onder meer weten of mobielgebruik leidt tot een lagere betrokkenheid van werknemers bij hun werk. Het antwoord was JA en de hoofdschuldige was de baas.

Ondergewaardeerd

Mensen voelen zich ondergewaardeerd wanneer hun baas hen negeert. Roberts zegt dat de relatie tussen werkgever en werknemer erdoor in gevaar kan komen. ‘Als je maar de helft van de beschikbare aandacht krijgt van een baas, bijvoorbeeld tijdens een evaluatie, in hoeverre vertrouw je hem dan nog? Ik hoeverre voel je dan nog dat hij jouw belangen voorop heeft staan?’

Uit het onderzoek blijkt duidelijk dat mensen die vaak gephubbed worden, minder plezier in hun werk hebben, en daardoor minder productief zijn, en… zich zelf ook minder sociaal gaan opstellen.

Bewustwording over technologie

Wat moeten we doen om dit alles te voorkomen? Het antwoord is simpel: managers bewustmaken van de effecten van hun gedrag. Door ze een spiegel voor te houden, kunnen ze leren hoe demotiverend hun eigen gedrag voor anderen is. Natuurlijk hoeven mobieltjes niet in de ban, maar een betere balans is wel fijn.

En de digital natives?

Een speciale risicogroep zijn de millennials die zijn opgegroeid met vrij beschikbare technologie. ‘Het is goed om hen hierin te coachen. Ook zij zijn zich er niet altijd van bewust hoe ze overkomen. Laat ze zien dat mobielgebruik voor hen de normaalste zaak van de wereld is, maar dat het door anderen gezien kan worden als respectloos.’

Bron: ATTN

Lees meer over:

Over Auteur

Basti Baroncini schrijft met liefde over alle onderwerpen binnen het HR-vakgebied, maar zijn hart gaat pas écht sneller kloppen wanneer het gaat om strategie en om mensen. Sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling & onderwijs, verandertrajecten, draagvlak, communicatie en leiderschap zijn voorbeelden van onderwerpen waar hij graag over schrijft.