Tekenen voor ontslag onder druk

0

Een chauffeur tekent onder druk een vaststellingsovereenkomst voor ontslag. Bijna anderhalve maand na ondertekening komt hij hierop terug en vindt hij dat de overeenkomst niet rechtsgeldig is.

De werknemer wil ook een schadevergoeding. Krijgt hij gelijk van de rechter?

Het oordeel
De rechter wijst de vordering van de werknemer af. De rechter overweegt dat de werknemer pas laat, na ruim anderhalve maand, voor het eerst heeft geprotesteerd tegen de totstandkoming van de vaststellingsovereenkomst. En voor die tijd heeft hij ook niet aangegeven dat hij het ontslag op staande voet onterecht vond. De rechter vindt dat de wens om de overeenkomst te vernietigen eerder lijkt ingegeven door de wens om een ontslagvergoeding te krijgen dan door bezwaar tegen het einde van het dienstverband.

Wat was precies de situatie? Wanneer is er sprake van misbruik van omstandigheden? Vindt de rechter dat de werknemer onder druk stond? Lees de achtergronden van deze zaak.

Lees meer over:

Over Auteur

Mr. Ingrid Kooijman is auteur bij XpertHR. Voor XpertHR Actueel houdt ze de jurisprudentie scherp in de gaten. Ze schrijft over arbeidsrecht, HRM en projectmanagement.