Tegenhouden van vooruitgang

0

Dagelijks worden binnen organisaties vele ideeën geopperd. Deze ideeën ontmoeten weerstand en worden onderuit gehaald met contra-argumenten. Ideeën en suggesties worden afgedaan als niet waardevol of ingewikkeld en verdwijnen in de prullenbak voor ze goed en wel uitgewerkt zijn.

Dat dit wel eens desastreus kan zijn voor het toekomstige succes van de organisatie toont dit filmpje, dat zich afspeelt in het Stenen Tijdperk, aan. Een testpanel van holbewoners krijgt het idee van het wiel voorgelegd. Wat vinden zij van het idee van het rollende wiel, dat ook nog eens toegevoegd kan worden aan wagens om zware lasten te vervoeren?

Het testpanel is het er unaniem over eens dat dit idee geen toekomst heeft. Als iets rolt raakt het kwijt of rolt het over je voet. Bovendien, welke man wil er nu met zoiets ‘vrouwelijks’ gezien worden? En dat toevoegen aan wagens klinkt wel heel gecompliceerd. Is er niet een vierkante versie? Dan los je al deze problemen op. 

De boodschap van dit twee minuten durende filmpje: Goede (nieuwe) ideeën afschieten kan heel slecht zijn voor je toekomst!

 

Deze leuke video, met serieuze boodschap, is hier te bekijken op YouTube.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.