Teamwork: HR-team Spectrum4HR

0

Iedere maand brengt consultant Inge van Nispen met behulp van e-portfolio’s de unieke talenten binnen een team in kaart. De krachtvelden van Meurs HRM staan hierbij centraal. Deze keer spreekt zij met het team van Spectrum4HR.

Vandaag maak ik kennis met Spectrum4HR, een HR-adviesbureau dat door de vier partners eind 2013 is opgericht. De adviseurs kenden elkaar al vanuit het werkveld. Het team heeft geen vast kantoor, wel een eigen overlegruimte in een vestiging van Seats2meet. Het bureau adviseert voornamelijk organisaties in het MKB, van HR-strategisch niveau tot aan de praktische uitvoering van HR-taken zoals verzuimmanagement en mobiliteit. ‘Wat heeft jullie doen besluiten om met elkaar een bedrijf te starten, jullie hadden ook als losse zzp-ers kunnen samenwerken?’ Monique: ‘We zijn samen sterker doordat we onze expertises én netwerken bundelen. En we hebben samen veel plezier.’ Arnout: ‘We delen dezelfde passie om mensen verder te helpen en zitten op één lijn in hoe we bij klanten willen opereren.’ Herman: ‘Advies geven en wegwezen is niets voor ons, we zoeken naar interne stakeholders.’ Werken jullie veel samen bij de klant? Paula: ‘Dat ligt aan de expertises die nodig zijn bij de klant. Maar ook als we het project zelfstandig uitvoeren gebruiken we elkaar als klankbord.’ Met welke vraagstukken zien jullie HR-professionals in het MKB worstelen? Paula: ‘We zien hardwerkende HR-afdelingen die het lastig vinden om HR echt geïntegreerd te krijgen in alle bedrijfsprocessen en wat geïsoleerd zijn.’ Arnout: ‘We helpen bij het verbinden van HR en de business.’ Herman: ‘Ook wordt HR geconfronteerd met veel nieuwe wetgeving. Bedrijven moeten anders omgaan met verzuim, fouten in de uitvoering kosten veel geld. We adviseren HR om aan de voorkant zaken anders te organiseren.’

Het team werkt vanuit de overtuiging dat mensen organisaties kleuren en HR zodanig moet zijn georganiseerd dat iedere medewerker optimaal uit de verf komt. Ik ben benieuwd of dit team dit ook voor zichzelf waar maakt. Monique onderscheidt zich vooral door haar sociale kracht. Ze is soepel en behendig in het contact met anderen, verbindt en enthousiasmeert. Monique is een echte doener, Paula juist een denker. Paula wordt gewaardeerd om haar innovatieve denkkracht. Ze observeert, analyseert en bedenkt creatieve scenario’s die haar gesprekspartners op een ander spoor zetten. Herman is een gedreven en standvastig adviseur. Zijn persoonlijke kracht zorgt voor rust, evenwicht en relativering. Arnout is daarentegen iemand met veel moed, energie en sturend vermogen. Hierdoor krijgt hij veel voor elkaar.

Het is mooi om te zien dat de teamleden zich niet alleen van elkaar onderscheiden qua inhoudelijke expertise. Ook vanuit ieders eigen persoonlijkheid en krachten voegt iedere adviseur een unieke waarde toe aan het team. Ik vraag het team: ‘Welk talent missen jullie nog, ontbreekt er ook een kleur in jullie palet?’ Een blik op de teamanalyse geeft ons al snel antwoord: heldere prioritering en probleemoplossend vermogen is geen talent van één specifiek teamlid en moet dus uit de synergie van het team komen. Met deze uitdaging laat ik het team weer achter.

Wil je met je HR-team meedoen aan deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar redactie@penoactueel.nl.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.